Toestemmingsformulier

Vanaf maart 2013 kunt u aan uw huisarts en apotheek toestemming geven om uw medische gegevens en medicatiegebruik ter beschikking te stellen aan de huisartsenpost mocht u daar aankloppen voor hulp.

In avond, nacht en weekend is het voor huisartsen soms moeilijk om te achterhalen wat er met een patient aan de hand is als er sprake is van een noodsituatie. De patient kan de huisarts helpen door toestemming te geven voor het inkijken in zijn dossier waardoor kostbare tijd gewonnen wordt.

Het dossier wat op de huisartsenpost door de dienstdoende huisarts ingekeken kan worden bestaat uit een samenvatting van voorgeschiedenis en medicatiegebruik. Het is dus een samenvatting van de hoogst noodzakelijke gegevens waar artsen over het algemeen snel beschikking over willen hebben. Het is dus niet een volledig dossier maar een compact feitenoverzicht.

In de korte animatiefilm 'Hoe werkt het LSP?' krijgt u aan de hand van een praktijkvoorbeeld een kijkje achter de schermen van het LSP. De film duurt ongeveer 1,5 minuut.

Voor meer informatie en antwoord op veel gestelde vragen en het verlenen van toestemming kunt u terecht op de volgende site  https://www.ikgeeftoestemming.nl

Wat kunt u doen?

Vul het onderstaande formulier in en lever deze in bij de huisartsenpraktijk of mail het formulier naar info@medischcentrumdorp.nl

Formulier veilig naar dokter en apotheek